Den hurtige på italiensk

Ravioli med svampe.

Hvor er det italienske køkken dog fantastisk, hvis man vil søge inspiration til en hurtig aftensmad.

Ingredienserne til en hurtig Pasta al funghi.

Nu er jeg jo så gammel, at jeg har set en rivende udvikling i spaghetti/pasta retterne… Da jeg var barn fik vi spaghetti med ketchup. Senere blev ketchup skiftet ud med millionbøf. Så blev det til kødsovs, som sådan set bare var en millionbøf med lidt ketchup, inden det til sidst blev til bolognese. Men så begyndte det også at gå stærkt. Flere typer pasta. Først skruerne, som jo var fantastiske, fordi kødsovsen ikke gled af. Jeg husker med glæde min første lasagne, som jo bare var nogle pastaplader med kødsovs imellem… men det virkede så utrolig italiensk. Eller hvad med alle de forskellige fyldte pasta man pludselig kunne få, for slet ikke at tale om frisk pasta. Og pludselig skulle man til at lære nye ord som ravioli, carbonara og aldente.

Det er med stor glæde, at jeg stadig vender tilbage til den italienske inspiration. Nu er det så ikke så ofte jeg lave spaghetti med kødsovs, men denne ravioli baserede “Pasta al funghi” kommer ofte på menuen. Vi spiser også med stor glæde “Sødkartoffel gnocchi” (den skal jeg nok komme tilbage til i et andet indlæg). Når jeg er selv, så laver jeg ofte en “Spaghetti Genovese”, som bare er spaghetti med urter, grønne bønner og kartofler 😉 Jeg har i en længere periode også været meget begejstret for italienske supper.

Det jeg ikke er så glad for, selvom jeg ved flere lejligheder har kastet mig over det, i både Rom og Milane… Men jeg er nu engang ikke så begejstret for spaghetti med skaldyr! Der er et eller andet ved kombinationen af pasta, fløde, ost og fisk, som ikke rigtigt tiltaler mig. Men det kommer måske senere 🙂

Frem med pastagryden venner. Sæt Erros Ramazotie på anlægget og find den indre italiener… Velbekomme!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SiteLock