Rødvinseddike

Rigtig mange kender til det, at smage på en rødvin, som ikke helt lever op til forventningerne. Nogle af os, har måske ligefrem stået og hældt rødvin i vasken… Ikke mere…

Jeg har skaffet mig en eddikemoder, så når jeg står med en lille slat vin, eller en større slat skuffende vin, ja, så kommer det i glasset til “moderen”, som i løbet af en lille måned, har omdannet vinen til eddike.

Jeg bruger relativt meget eddike i min madlavning. Til saucer, dressinger o.s.v. Men… Jeg er slet ikke i nærheden af, at kunne bruge alt den eddike jeg producerer.

I sidste måned bestilte jeg mig så en 10 liters vintønde. Nu vil jeg prøve at lagre min eddike. Intentionen er at få et balsamisk eddike lignende resultat.

Jeg glæder mig, som en lille skoledreng op imod jul, til at min tønde kommer med fragtmanden – der er desværre lidt forsinkelse på, da en sending forkerte tønder var ankommet til min leverandør. Men, hvis det tager op imod 6 år at lagre en balsamico, så kan jeg vel også vente nogle uger endnu.

Jeg håber, at jeg om nogle år kan begynde at prøvesmage min egen balsamiske eddike.

Det glæder jeg mig til…

PS: Jeg har ikke nævnt for min kone, at der sandsynligvis kommer en ny tønde til hvert år… Her vil jeg hellere bede om tilgivelse end spørge om lov!

Rødvinseddike

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SiteLock