Boghvedepandekager med kammuslinger

Galettes aux coquilles Saint-Jacques

Jeg har været lidt stille henover sommeren… Jeg har også været optaget en del. Først ferien i Frankrig, som lige skulle fordøjes. Siden havde vi et tag, der skulle skiftes, og hvor jeg selv stod for oprydningen. Sidst men ikke mindst, så skulle konen to år til Odense, som et led i hendes uddannelse – det var et flyt, som også krævede en del planlægning…

Men tilbage til det, som det hele drejer sig om i dette indlæg… Dejlige oplevelser og god mad…!

Blandt mange dejlige feriedage i Frankrig, var der særligt en der stak ud.

La Roque-sur-Cèze

Fra vores hus, kørte vi lidt nord på, til den lille middelalderby La Roque-sur-Cèze. Byen, som for øvrigt står helt autentisk og fantastisk smukt, var, som så mange andre små landsbyer, op igennem tiden blevet forladt og forfalden. Byens redning var en trend i midten af det 20. århundrede, hvor pengestærke franskmænd fik øjnene op for de idylliske områder i Sydfrankrig, opkøbte middelalder ruiner og renoverede dem med henblik på sommerresidens. La Roque-sur-Cèze er et fremragende eksempel på, hvordan fordoms pragt, med kærlig hånd, kan genfindes, og den står i dag som én af Frankrigs smukkeste landsbyer.

Cascades du Sautadet

Landsbyen ligge lige ved floden Cèze, og det er meget vigtigt, at man ved et besøg her, ikke snyder sig selv for den korte gåtur ned til Cascades du Sautadet. En meget unik klippeformation, hvor Cèze floden strømmer igennem og danner et surrealistisk men dog meget smukt landskab.

Efter de obligatoriske selfies ved kaskaderne og de mange højdemeter der ligger gemt i en bjerglandsby, var det naturligvis tid til en god frokost… og god, det blev den!!! I en lille gårdhave fik vi serveret de lækreste boghvedepandekager med kammuslinger. Når sandheden skal frem, så havde jeg mine betænkeligheder ved denne ret… 1) Jeg er ikke kæmpe fan af boghvede! 2) Hvordan er muslingerne når vi ikke er ved kysten? 3) Er der mad nok til en sulten dansker? Alle betænkeligheder blev gjort til skamme… Det var så dejligt et måltid, at jeg har lavet min version, op til flere gange… og nu vil jeg så dele den med jer!

2 personer

Galettes (boghvedepandekager: 60 g boghvedemel, 10 g Ølandshvede eller grahamsmel, 1,5 dl koldt vand, 3 g salt, 1 æg.

Fyld: 1 løg grofthakket, 1 par gode håndfulde babyspinat, 1 brev pulverhollandaise sauce (bruger jeg yderst sjældent, men her tjener det et formål), Væske efter ønske: Soya Cuisine, havre drik, mælk, grøntsags fond eller lignende, Olivenolie til stegning.

Kammuslinger: 6-8 kammuslinger – afhængig af størrelse (Jeg bruger vakuumpakkede), Herbes de Provence, Salt og peber, Lidt limesaft, Olivenolie til stegning.

Bland dejen til pandekagerne. Først blandes mel og salt i en skål. Pisk vandet i melblandingen, til en glat dej. Pisk æg i dejen og stil den på køl i mindst to timer.

Pisk dejen sammen igen, og bag det ønskede antal pandekager på en varm og let smurt pande. De bages gyldenbrune på den ene side, og stilles lunt til de skal bruges. Da der ikke er gluten i boghvedemel, vil pandekagerne have en tendens til at revne, hvis de bliver for tykke.

Rist det grofthakkede løg på panden i rigeligt olivenolie indtil de er klare. Rør pulverhollandaisen ud i olien og tykken saucen med den ønskede væske. Saucen må gerne være til den tykke side.

Kammuslingerne dryppes med lidt limesaft, drysses med lidt salt og peber og godt med herbes de Provence. Rist dem på begge sider på en meget varm pande – de vendes ikke før de har en gyldenbrun stegeskorpe.

Fordel løg-hollandaisen ud på pandekagerne og drys hver pandekage med en lille håndfuld skyllet babyspinat. Fold pandekagerne pænt og anret kammuslingerne ovenpå.

Serveres varme med et glas koldt Chardonnay, en god rosé eller et glas ”bobler”…

Bon appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SiteLock