Syltede rødløg

Et helt igennem genialt tilbehør i det danske køkken. Jeg mener, vi danskere er jo opdraget med surt og sødt på tallerkenen – jeg er i hvert tilfælde. Rødkål, rødbeder, asier, græskar, grønne tomater, agurker… Jeg husker tydeligt duften (lugten) af eddike, når min mormor var i gang i sit køkken. Lugten bankede i næsen, længe inden jeg nåede til mine bedsteforældres lejlighed, men resultatet var jo altid fantastisk.

Min absolutte favorit som barn, var syltede græskar. Jeg kunne spise dem som dessert, ja det ville jeg gerne, men min mor ville ikke servere så meget eddike for mig – måske meget fornuftigt ?

I den senere tid, er der kommet et nyt tiltag i mit sure køkken… Syltede rødløg.

Et meget velsmagende tilbehør, og så har jeg da aldrig, eller kun sjældent, været ude for noget, der er så nemt at lave, og så er det til og med utrolig dekorativt.

Brug de syltede rødløg til alt, lige fra anderillettes til gourmet hotdogs.

Opskrift:

2 store rødløg

1 dl lys eddike

80 g sukker

20 g salt

5 peberkorn

2 laurbærblade

Skræl løgene og skær dem efter ønske, ringe, både eller strimler – alt fungerer. Kog eddiken op med sukker og salt, indtil det er opløst. Tilsæt peberkorn, laurbærblade og lad løgene koge med i 2-3 minutter og tag dem herefter op med en hulske. Fordel løgene i et rent og skoldet sylteglas, hæld eddikelagen over og luk glasset med et tætsluttende låg. Når glasset er afkølet, stilles det i køleskabet, og efter et par timer, er de syltede løg klar.

Du kan også eksperimentere lidt med krydderierne.

I juletiden kan du prøve dig med nelliker, kanelstang eller økologisk appelsinskal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SiteLock